Fler ljuspunkter

Förutom ljusinstallationer finns det möjlighet att delta i följande programpunkter:

A. Östra Grevie folkhögskola, RGB-målning

Nobelvägen 121, ingång från Båstadsgatan till gårdshuset. Fredag 10/2 kl.17-20.

Deltagande konstnärer: Erik Nilsson, Berlin, samt grafikutbildningen på Östra Grevie folkhögskolas Konst- och designlinje. Kom och se hur Östra Grevie gör en kollektiv målning som får liv genom att belysas med rött, grönt och blått ljus.

 

B. Exil

Båstadsgatan 4. Alla dagar kl. 16-21.

Av Gylleboverket (Elin Maria Johansson, Etta Säfve & Jona Elfdahl) och Molekyl Gallery Ett platsspecifikt ljudverk om 3 minuter, en ljudinstallation som spelas löpande från en högtalare vid galleriet. ”I lägenheten på tredje våningen bor en människa som tränar på att uppgå i väggens mörkgrå skugga. När inget ljus röjer att han finns rör han sig över marken.”

Utanför utställningens öppettider går verket att lyssna på via soundcloud. Sök ”soundcloud gylleboverket exil” för lyssning i mobiltelefonen.

 

C. Naturkonstverk

Sorgenfrivägen 27–29.

Av Natur och Trädgårdsvård AB. Det som har skapats är ekosystem runt äpple och hassel, en sexton meters lång biodiversitetshäck, en urgröpt och fylld holkstock för diverse fridlysta småkryp, svampodling, en sandbädd, ett stenrös och insektsskulpturer för vilda bin, humlor och andra insekter, humlebon och biodiversitetslådorna ¨Bug in Box¨.

 

D. Öppet hus med Sedef kvinnoförening

Sorgenfrivägen 37, baksidan. Fredag 10/2 kl.17-19, torsdag 16/2 kl.17-19, söndag 19/2 kl.17-19.

Välkomna till den nya föreningslokalen i Sorgenfri! Fika med bosniska kvinnoföreningen Sedef och hör om planerna för källarlokalen och för Sorgenfri. Alla är välkomna med idéer, förslag och frågor! Kvinnoföreningen Sedef har cirka 70 medlemmar och har arbetat med kultur i området i flera år; kör, dans, barnteater, mat.

 

E. Guerrilla Lighting

Samling på Båstadsgatan 4A – Torsdag 16/2 kl.18.

Arrangemanget tar ca 2 timmar. Alla som bor i en stad känner till platser som både kan vara obehagliga och bortglömda. Platser där man vill att något ska hända – att en förändring ska ske. Drömmer om hur tomten i hörnet skulle kunna omvandlas till en livgivande oas som alla kan få tillgång till. Eller andra platser i staden som plötsligt får liv och kan upplevas på ett nytt sätt Nu finns chansen med hjälp av Guerrilla Lighting! Guerrilla Lighting för en ständig kamp mot dålig belysning och som protesterar mot det slösaktiga användandet av ljus. Men mest av allt handlar Guerrilla Lighting om att ha roligt och att höja medvetenheten om den kraft som finns i ljuset – The Power of Light! #guerrillalighting  Läs mer och inbjudan>>

 

F. Framtidens trapphus

Östra Farmvägen 21. Personal på plats måndag, torsdag och söndag kl. 17–20.

Under arrangemanget kommer det att ske vetenskapliga undersökningar av hur vi människor uppfattar ljus i trapphus, som du som besökare är välkommen att delta i.

 

G. Måla porträtt med ljus 

Båstadsgtan 4. Workshop och utställning varje dag kl 17-20.

En annorlunda utställning/workshop där teknik och skärpa spelar mindre roll. Där misstagen tillför och skapar det oförutsedda i positiv mening. Där ljuset och det fria skapandet är det elementära och ger dig fritt spelrum i att låta fantasin ta form. Fotoutställningen Light Painting Portraits av och med elever från Kilowattskolan kommer även att visas under perioden 10-19 februari mellan kl. 17-20.