Följ seglarna

Under Malmö Sail Week kommer du nära seglarna och vindsurfarna. Banorna är anpassade för publiken i Västra hamnen och där kommer speakern guida dig under seglingarna.

Mer information på Facebook:

http://www.facebook.com/MalmoSailWeek


Red Bull Foiling generation

 

Till Red Bull Foiling Generation har man bjudit in unga lovande seglare i åldern 16-20 år som under en vecka får träna och tävla med den nya båttypen. De bästa besättningarna kvalificerar sig till en världsfinal som avgörs nästa år.

Till den svenska deltävlingen under Malmö Sail Week har tio lag tagits ut. De inledande dagarna får lagen lära känna båtarna och träna med dubbla OS-guldmedaljörerna Hans Peter Steinacher och Roman Hagara som tränare. Båda är på plats i Malmö den 5-9 augusti för att utbilda seglartalangerna och arrangera tävlingen Red Bull Foiling Generation.

 

Vindsurfing - SM Kona

 

Brädsegling oavsett om det är vindsurfing eller kitesurfing blir alltmer populärt. SM i Kona är en tävling där killar och tjejer som vindsurfar träffas och seglar tillsammans oavsett ålder eller bakgrund.
7 seglingar är planerade där slutresultaten räknas samman och lägsta poäng vinner. Alla vindsurfare startar samtidigt. Seglarna är uppdelade i viktklasser enligt följande, storlek på segel inom parantes:

– Junior (<5,8 m2): Seglare upp till 15-årsålder. - Blå (6,6 m2): Seglare oavsett vikt - Gul (7,4 m2): Seglare som väger upp till 75 kg - Grön (8,2 m2): Seglare från 75 till 85 kg - Röd (9,0 m2): Seglare som väger 85kg eller mer - Orange (9:8 m2): Seglare från 87kg eller mer  

Allsvenskan i segling

Svenska Seglarförbundet, SSF är initiativtagaren till Allsvenskan och Malmö Segelsällskap, MSS, står som medarrangör vid deltävlingen den 14-16 augusti under Malmö Sail Week.

15 seglare från Malmö Segelsällskap ingår i teamet. Här finns representanter för olika kategorier från jolle till kölbåt, killar och tjejer, unga hungriga entusiaster och rutinerade rävar och elit ingår i teamet.

Klubbarna gör upp i tre deltävlingar för att kora Sveriges bästa kappseglingsklubb. Efter första deltävlingen i Allsvenskan som gick i Saltsjöbaden i maj ligger Malmöklubben, MSS, på en sjätteplats av de 18 tävlande lagen.

Klubblagen kan bestå av upp till 15 personer, men inför varje deltävling tar klubben ut fyra av dessa som blir klubbens besättning för helgen. Varje deltävling består av två och en halv dags kappsegling. Ambitionen är hög, vid rätt förutsättningar planeras upp till 45 race på korta banor. Racen sker nära land så alla kan följa tävlingen och för att bytet av besättningarna i de sex J/70-båtarna ska gå så snabbt som möjligt.

– Det är otroligt kul att vi äntligen får till en nationell tävlingsserie mellan klubbarna i Sverige. En serie som naturligt ska kora Sveriges bästa segelklubb men som också skall få mer aktivitet i klubbarna och därmed öka tillgängligheten till vår sport. Ett mål som vi också delar med vår huvudpartner, Svenska Postkodlotteriet, säger Svenska Seglarförbundets sportchef och förbundsdirektör Stefan Rahm.

De klubbar som deltar i Allsvenskan 2015 är:

Ekerö Båtklubb, EBK
Ekolns Segelklubb, ESK
Göteborgs Kungliga Segelsällskap, GKSS
Halmstads Segelsällskap, HaSS
Hjuviks Båtklubb, HjBK
Kungliga Svenska Segelsällskapet, KSSS
Kullaviks Kanot och Kappseglingsklubb, KKKK
Lerums Segelsällskap, LeSS
Långedrags Segelsällskap, LdSS
Malmö Segelsällskap, MSS
Oxelösunds Segelsällskap, OXSS
Sotefjordens Segelsällskap, SFSS
Stockholms 606 Klubb, S606K
Strängnäs Segelsällskap, SÄSS
Trälhavets Båtklubb, TÄBK
Värmdö Jolleseglare, VJS
Wikens Båtselskap, WBS
Örnsköldsviks Segelsällskap

Allsvenskans delseglingar kommer att genoomföras på följande platser och datum:

Deltävling 1, 22 – 24 maj, Saltsjöbaden, Stockholm
Deltävling 2, 14 – 16 aug, Västra hamnen, Malmö
Deltävling 3, 28 – 30 aug, Grötö, Göteborg

När alla resultat är sammanräknade i serietabellen får de tre klubbar som slutar etta, tvåa och trea chansen att delta i Sailing Champions League och där tävla mot andra länders klubbar, vilka också har kvalificerat sig via sina nationella ligor.