Mer om Malmö

Turning TorsoMalmö är en ung, nyfiken och kreativ stad som präglas av innovativt tänkande.

Kommunikationer i världsklass, minimala avstånd och toppmoderna kongressanläggningar gör de praktiska arrangemangen smidiga och låter er fokusera på det viktiga: Ert möte.

Och som en extra twist bjuder Malmö på en unik möjlighet att uppleva två länder under ett och samma besök.

 

Enkelt att ta sig hit

Malmö ligger bara 16 minuter från Skandinaviens största flygplats, Copenhagen Airport. Tillsammans med Malmö Airport erbjuds direktlinjer till 142 destinationer, världen över. Och när du väl landat tar du dig enkelt vidare – från Copenhagen Airport går tågen till Malmö var tjugonde minut, och från Malmö Airport går kontinuerligt bussar som stannar på flera platser i centrala Malmö.

 

… och enkelt att ta sig runt

Malmös kompakta stadskärna bjuder inte bara på trevlig stämning och skön atmosfär, den ger dig också möjlighet att faktiskt uppleva hela staden under ett kortare besök. De flesta hotell och kongressanläggningar ligger på promenadavstånd från centrum, vilket betyder att du alltid har nära till restauranger, kultur, nöjen och natursköna parker. Stadens bussar och tåg avgår ofta och punktligt, och det finns gott om taxibilar. Att de flesta malmöbor dessutom talar bra engelska gör inte saken sämre!

 

En destination – två länder

Kliv på tåget i centrala Malmö, njut av den hänförande utsikten från Öresundsbron – och 30 minuter senare står du på Rådhusplatsen, mitt i den myllrande, danska huvudstaden. Malmös fördelaktiga läge öppnar unika möjligheter. Här kan mötesdeltagarna njuta av två länder under ett och samma besök, och närheten till Köpenhamn innebär dessutom att ni kan utnyttja hotell och mötesanläggningar på båda sidor sundet.

 

Toppmoderna mötesplatser och hotell

Från små informella möten till stora, internationella kongresser med 15 000 deltagare – i Malmö finns plats för alla. Här hittar du toppmoderna kongressanläggningar som erbjuder flexibilitet och service i världsklass. Och hotellkapaciteten är stor: i centrala Malmö finns ca 5 000 hotellrum, lägg till utbudet i Lund och Köpenhamn (som ligger inom 30 minuter från Malmö) så ökar siffran till hela 25 000.

 

Mitt i en ledande kunskapsregion

Malmö ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Området rankas som det mest kunskapsintensiva i norra Europa med sina 14 universitet och högskolor, över 145 000 studenter och 8 000 forskare. Öresundsregionen står för mer än 25% av Sveriges och Danmarks samlade BNP. Den dynamiska miljön attraherar förstås även näringslivet. Under de senaste åtta åren har fler än 50 stora företag flyttat sina huvudkontor till Malmö och varje dag startas 8 nya företag i staden. Väljer ni Malmö som mötesstad finns möjligheter för technical visits inom flera olika branscher, och det är enkelt att hitta intressanta keynote speakers samt föredragshållare.

 

En klimatsmart kunskapsstad med rötter från 1200-talet

Det rikliga sillfisket under 1200-talet blev startskottet för Malmö, som under 1500-talet växte till en av Skandinaviens största städer. Fortfarande idag kantar korsvirkeshus, apotek och handelsmagasin från den tiden kullerstensgator och torg i Malmös äldsta delar. Efter en intensiv industrialisering, med bl a textil- och tobakstillverkning samt varvsindustri, tog staden en helt ny, omvälvande väg i slutet av 1990-talet. Idag är Malmö en klimatsmart kunskapsstad, listad som världens fjärde mest innovativa av OECD. Och med en ung, nyfiken och kreativ befolkning – nästan varannan Malmöbo är under 35 år. Malmö har ca 320 000 invånare och i Öresundsregionen totalt bor drygt 3,8 miljoner människor.

 

Lokala råvaror och internationella influenser

Med invånare från 175 olika nationer blir köket förstås därefter: spännande, varierat och med plats för såväl nyfikenhet som experimentlusta. Lägg till en uppsjö av lokala kvalitetsråvaror från havet och den skånska, bördiga slätten så börjar du ana vad de skånska restaurangerna kan erbjuda. I Malmö hittar du såväl fine dining som enklare, charmiga krogar, här kan du njuta av klassiska, svenska rätter likväl som kulinariska specialiteter från världens alla hörn.

 

En stunds avkoppling?

Stora musikscener, välbesökta konsthallar och ett myller av nattklubbar, pubar och krogar – i Malmö är det enkelt att roa sig. Längs stadens vackra gågator samsas spännande konceptbutiker med större gallerior och 3 minuter med tåget från Malmö C ligger Emporia – ett av Skandinaviens största köpcentrum. För den som hellre njuter av naturen ligger Ribersborg, Malmös egen vidsträckta sandstrand, ett stenkast från centrum, stadens vackra parker inbjuder till sköna promenader och strax utanför Malmö hittar du några av Sveriges bästa golfbanor.

 

Gröna, hållbara Malmö

Eftersträvar du att vara värd för en verkligt ”hållbar konferens”? Då är Malmö platsen för dig. Staden har antagit en unik syn på hållbarhet där såväl miljömässiga som ekonomiska och sociala effekter är en del av ekvationen. Allt som händer i Malmö görs med hållbarhet i åtanke. Nya, klimatsmarta stadsdelar växer fram, gamla utvecklas med ny miljöteknik. Och målen är ambitiösa: 2030 ska hela Malmö försörjas till 100% av förnyelsebar energi. Redan idag är 100% av de stora mötesanläggningarna och 81% av hotellrummen miljöcertifierade.

 

Visste du att…

 • Malmös befolkning växer för 28 året i rad
 • Kommunen har 320 000 invånare
 • Nordens största arbetsmarknadsregion är Öresundsregionen med 1,8 miljoner människor
 • Malmö är en ung stad, nästan halva befolkningen är under 35
 • Öresundsregionen har ca 3,9 miljoner invånare
 • 31% av Malmöborna är födda i utlandet
 • Det finns 26 000 studenter på Malmö högskola
 • 25% av Sveriges och Danmarks befolkning bor i Öresundsregionen
 • Nästan 64 000 personer pendlar dagligen till arbete i Malmö från andra svenska kommuner
 • 32 000 pendlar från Malmö till andra svenska orter
 • 15 700 pendlare åker varje dag över Öresundsbron