Varför Malmö

Naturligtvis ska du lägga ditt möte i Malmö! Här finns resurserna och kunnandet för en lyckad konferens, kongress eller ett annorlunda och spännande arrangemang.

Valet faller lätt på Malmö när den rationella sidan får råda – unik tillgänglighet med två internationella flygplatser inom en halvtimme från city, toppmoderna mötes- och hotellanläggningar med kapacitet för alla behov samt den strategiska placeringen mitt i en expansiv kunskapsregion. 

Men även hjärtat fastnar lätt för staden. Malmö är mångfald och erbjuder en helt egen upplevelse. Här hittar du storstadens utbud inom småstadens promenadavstånd, vilket ger effektiva möten men också möjligheten att uppleva hela den unga, mångkulturella, gröna och nyfikna staden.

Välkommen till Malmö!

16 minuter till hela världen

Det bästa av två världar. Malmö är huvudstaden i södra Sverige, Köpenhamn är huvudstad i grannlandet Danmark. Den expansiva Öresundregionens två största städer ligger tätt tillsammans, förenade med en majestätisk bro. Det innebär två internationella flygplatser med 142 direktlinjer. Två stora tågstationer och två hamnar med färjetrafik. Kommunikationer i världsklass helt enkelt.

Från Copenhagen Airport till Triangeln mitt i Malmö tar det endast 16 minuter med Öresundståget.

Toppmoderna mötesplatser

Från små informella möten till stora kongresser på 15.000 besökare, i Malmö finns det plats för alla. De senaste åren har Malmö berikats med flera toppmoderna och stora anläggningar såsom Clarion Hotel & Congress Malmö Live, Malmö Arena, Swedbank Stadion och Malmömässan.

Upplevelsen Malmö

En annan aspekt som gör Malmö till en unik plats är staden i sig. Den speciella atmosfären anges ofta som orsak till att gäster åker hem med en positiv känsla. Befolkningen är ung och här bor det människor från 175 olika länder. Du hittar alltid en ny spännande upplevelse på gång vare sig det är kultur, smaker, butiker eller nattliv.

Malmö är en kompakt stad, där det enkelt ges möjlighet att uppleva hela staden under kort tid – från havet, Västra Hamnen, city och vackra parker till shopping, nöjen, kultur och givetvis i mötet med invånarna. Kort sagt, Malmö är en storstad i en liten stad…eller som någon benämnde det ”Världens minsta storstad”. För en mötesdelegat är det mumma, att på sin korta lediga tid under en kongress få möjlighet till så många nya intryck.  I Malmö får de tid till att få både ny kunskap och en oväntad upplevelse med sig hem i bagaget.