Tånggång – Ribersborgs kallbadhus och badvanor genom tiderna

Ciceron:Lars-Gunnar Bengtsson
Datum:
22 juli
Tid: 16-18
Plats: Samling vid T-bryggan, Ribersborg

Följ med på en berättelse om hur ett omfattande järnvägsbygge och Malmö hamns expansion vid 1800-talets slut skapade förutsättningarna för Malmös egen Copacabana, ett badparadis knappt två kilometer från stadens centrum. Om hur cementkungen, Käppa-Richter, konsuln och en badtokig smålänning, var för sig ingrep i historiens gång. Det är också berättelsen om Hilda, Hulda och Pepparkakan som fortfarande håller ett vakande öga över kallbadhuset och om den nakne prästen, som fått en egen minnessten på stranden. Avslutas med gemensam, medhavd, picknick i gröngräset. Det bjuds på kaffe till de som vill ha.

Lars-Gunnar Bengtsson är redaktör och en av de 27 författare som bidragit till boken om Ribersborgs kallbadhus och badvanor genom tiderna Han har ett förflutet som bildproducent, fotograf och redigerare på SVT Malmö. Lars-Gunnar besöker kallbadhuset dagligen och är ordförande i Malmö Bastugille.

Lars-Gunnar är en av 7 ciceroner som vid olika tillfällen vandrar längst stranden och visar samt berättar om sitt favoritämne för alla som vill hänga med och lyssna.