Vinnare från tidigare år

En av höjdpunkterna under Malmö Garden Show är de vackra och inspirerande trädgårdsutställningarna. Under åren har vi haft många fantastiska trädgårdar som tävlat. Här är de senaste årens vinnare av priset ”Best in Show”.

Best In Show 2018 - "MODUL"

Best in show 2018, gick till trädgården ”Kaffe med dopp” av Hvilan utbildning.

Juryns motivering:
”En trädgård som verkligen har utnyttjat sin plats på området och som lyckats få till proportioner och rumslighet på ett fulländat sätt. Med intresseväckande nivåer och harmoniska flöden har en trädgård med sammanhållen design skapats. Valet av växter och hur de komponerats håller hög klass och vore hållbart över tid. Även när det kommer till samspelet mellan växter och hårda material finns det saker att upptäcka. Allt detta i kombination med hög hantverksskicklighet och proffsigt utförd finish, gjorde att juryns val föll på just denna trädgård.”

Best In Show 2017 - "MODUL"

Allers Trädgårds idépris – Best in show 2017, gick till trädgården ”MODUL” av Nurmela Trädgårdsform & Hirdman Trädgårdsbyrå.

Juryns motivering:
”Den vinnande trädgården är en skönhet som fick juryn att känna något extra. Rumsligheten är stark och spännande, med mycket att upptäcka. En intressant skapelse både ur ett arkitektoniskt och ett hortikulturellt perspektiv. Materialen samspelar väl med varandra, såväl hårda som mjuka. Rummet i sin helhet uppnår en balans. En trädgård som fångade vår uppmärksamhet, där vi stannade upp och utforskade de individuella växterna. Vår vinnarträdgård väcker nyfikenhet och vi ser den som en innovativ uppstickare, väl värd utmärkelsen Best in Show på Malmö Garden Show 2017”

Best In Show 2016 - "Golden Hits"

Allers Trädgårds idépris – Best in show 2016, gick till trädgården ”Golden Hits”  av Mattias Månsson, Gröna Bladverk, och Anna-Mia Karlsson, Gånarps Lilla Gröna

Juryns motivering:
”En originell utformning som fyller sin plats med energi. Samtidigt som lösningen känns spännande, uppnås en harmonisk rumslighet; proportioner och skala är välavvägda, landar bekvämt på platsen och luftrummet fångas in. Material, färg och form går hand i hand, när divan dansar iväg i sin gyllene stass. Med intresseväckande detaljrikedom samt mycket goda utförande, är detta en utställningsträdgård som uppnår de högt ställda krav som ställs av juryn. Det är vår samlade åsikt att detta är en ”brilliant small garden!”

Best In Show 2015 - "Grönska i glömska"

Allers Trädgårds idépris – Best in show 2015, gick till trädgården ”Grönska i glömska” av Hvilan Utbildning. Den fick även publikens pris.

Juryns motivering:
Att berätta en berättelse och låta den leva kvar på platsen. Här känner vi tidens gång, vi anar en närvaro. Växterna vittnar om omtanken som funnits, men nu är platsen övergiven. Juryn kände historiens spår och ger ”Grönska i glömska” utmärkelsen Best in Show på Malmö Garden Show 2015.

Best In Show 2014 - "Svävande grönska"

Best in Show 2014 gick till ”Svävande grönska” av Anna-Karin Ekwall

Juryns motivering
(Gunnel Carlson, Pernilla Månsson-Colt, Julia Andersson och Eva Malmström)
Innovativ, rolig, galen. En sprakande fest i regnbågens alla färger till mångfaldens ära. Vad passar väl inte bättre i det mångkulturella Malmö. I Anna-Karin Ekvall ”Kontrast i kubik” möter den strikta geometrin i glas och kuber växternas djärva kombinationer och 1+1 blir definitivt 3. Juryn är hänförd och valde enhälligt sin självklara vinnare. Let’s party!

Best In show 2013 - "Ånyo - en återfunnen trädgård"

Best in show 2013  gick till ”Ånyo – en återfunnen trädgård” av Vallkil och Jacobsson för sin trädgård med de karaktäristiska blåa stolarna. Trädgården vann även publikens pris.