Mat och fika

Trädgård och odling hänger nära ihop med mat och gastronomi. Detta uppmärksammas förstås på Malmö Garden Show. Mat, dryck, glass och fika serveras från olika Food Trucks. På Malmö Garden Show Food Court dukar våra mathantverkare upp ett stort utbud av egenproducerade läckerheter från trakten. Det genuint skånska varvas med internationella traditioner.

Nedan listas en del av utbudet som kommer på årets Malmö Garden Show, men listan kommer fortsätta att fyllas på under våren.

Baristakollektivet

Meny:
Alla sorters kaffe och te. Vi har valt att samarbeta med Johan & Nyström som sedan de startade rosta kaffe 2004 blivit en favorit för alla oss kaffeälskare.

Om Baristakollektivet:
Baristakollektivet är fem vänner som serverar kvalitetskaffe från en mopedbil. Vi brinner för kaffe, musik och möten! Alla i Baristakollektivet har studerat eller studerar musik, och vi kombinerar våra passioner så ofta vi får chansen. Vi tycker att kaffe med pop passar lika bra som kaffe med dopp. Vi vet hur glad man kan bli av att få en riktigt bra kaffe, och det är en härlig känsla att göra någon glad! Därför är varje kaffe viktig för oss, vi vill alltid kunna vara stolta över det vi gör tillsammans.

Fisky Business

Meny:
Fisk & Chipsen. Gjord från grunden på norsk torsk med underbara pommes egengjort tartarsås eller egenvispad aioli.
– Sillamacka. Som sig bör med stekt sill, sallad, lök citron och en dillvippa. Välj mellan hovmästarsås eller örtagårdssås.
– Räckmacka. Inga konstigheter med handpillade räckor, sallad, vispad majonnäs, ägg, citron och en dillvippa på toppen.

Om Fisky Business:
Fisky Business är ett pop-up kök med rötterna i Lund som drivs av oss, Hannes och Sofia. Vår ambition är att servera klassiska fiskrätter med fisk från hållbara bestånd. Vi lagar vår mat från grunden med ambitionen att du som gäst ska överraskas och påminnas om hur jäkla gott det är med fisk.

Gaston & Vega, The Green Food Truck

Meny:
– Burgare. Vegetariska och veganska burgare gjorda på ekologiska skånska bönor med picklad rödlök, hemslagen dressing, sallad och nybakt burgarbröd.
– Indisk linsgryta. Serveras med hembakt chilibröd.
– Veganska kärleksmums.

Om Gaston & Vega:
Gaston & Vega serverar vegetarisk/vegansk närodlad och hemlagad mat. Vi gör allt från grunden, utan halvfabrikat. Vi månar om att använda så mycket lokalt odlat som möjligt.

Green Fries

Meny:
Hemmagjorda Fries. Gjorda på ekologisk närodlad potatis. Till det får man välja en kryddmix och två stycken dippsåser som vi gör från grunden.

Om Green Fries:
Green Fries grundfilosofi är att använda bra råvaror som finns runtomkring oss. Det innebär inte bara att det smakar, det är också bra för miljön. Till våra fries använder vi oss av en ekologisk potatis som odlas ca tio kilometer ifrån vårt eget kök.

Vi arbetar med lokala bönder och små aktörer runt om oss för att på det sättet ha större vetskap och förståelse för råvaran som vi använder och föredrar att plocka ingredienser till våra dipsåser i vårt närområde.

 

Gul på hjul

Meny:
Dagsfärska bullar, kakor, nybryggt kaffe & kalla drickor.

Om Gul på hjul:
Gul på Hjul är en ombyggd Allme-truck från 1981. Allt fika är bakat på enbart ekologiska råvaror och är helt fria från tillsatser som färg, arom och konserveringsmedel. Dessutom är all dryck som serveras hos Gul på Hjul både ekologisk och fairtrade-märkt. Så håll utkik efter den gula lilla café-trucken!

Ismobilen

Meny:
Hansens glass, ekologisk mjukglass, sorbet och isglass.

Om Ismobilen:
En sak som gör Ismobilens glass speciell är att den inte innehåller så mycket luft som många andra glassar. Det är en därför en glass med mer tyngd och mindre luft.

Mjölken kommer från Jersey kor vilket ger en lite fetare och krämigare mjölk som smakar mer. Korna lever ett friskt liv under ekologiska förhållanden endast 10 km från det lilla mejeriet där vår goda glass tillverkas.

Vaniljen i vår vaniljglass kommer från Kongo och Madagaskar. Rasmus och Anders, som gör vår glass, har god kontakt med sina lokala producenter och ser till att vaniljen produceras under hållbara villkor, både för jordbrukarna och för miljön.

Jipi Empanadas

Meny:
– Empanadas. Klassiska Argentinska empanadas med en modern gourmet-twist. Våra empanadas är små matbröd fyllda med olika godsaker.
– Asado. Örtdoftande baguette fylld med ekologiskt nötkött, karamelliserad lök, tomat, vattenkrasse och chimichurrisås.

Om Jipi Empanadas:
Jipi Empanadas serverar organiska och hemlagad läckerheter direkt från en 300 grader varm vedeldad ugn. Ugnen sitter på en specialbyggd Christiania-cykel där elförsörjningen kommer både från pedalerna på cykeln och från solpanelerna på taket. Empanadas är en känd maträtt och väldigt populär i större delen av Latinamerika.

Kafferista

Meny:
Alla sorters kaffe och te. Kaffet vi har valt ut är ett exklusivt kaffe från Piansa som aldrig är äldre än tre veckor från rosten till kaffekoppen.

Om KaffeRista:
KaffeRistas ägare har lång erfarenhet inom restaurang- och hotelldrift både inom servisen och i olika chefspositioner. Vi har arbetat hårt för att få den erfarenhet som vi har och har också utmärkt oss genom vår genuina passion för branschen. Vår stolthet och vårt mål har alltid varit att sträva efter bästa möjliga insats, och försöka att överträffa förväntningarna. Hög produktkvalitet och exceptionell service standard har varit våra viktigaste prioriteringar.

Nordic Street Food

Meny:
Högrevsklämma. Långkokt svenskt högrev, syrlig vitkål, inlagd rödlök, riven pepparrot i tunnbröd från Jämtland.
– Sparrisklämma (vegetarisk). Smörstekt lokalproducerad sparris, syrlig vitkål, riven Vesterhavsost i tunnbröd från Jämtland.

Om Nordic Street Food:
Nordic Street Food drivs av Pernilla Elmquist och Jens Almgren. Nordic Street Food var Malmös och en av Sveriges första Food Trucks 2013 och korades till Sveriges Bästa Food Truck och Nordiska Mästare 2016. Nordic Street Food “hittar på” och lagar den nya nordiska gatumaten från grunden, på nordisk råvaror i säsong. Ekologiskt när det går. Alltid lokalt. Vår mat är ren, fri från tillsatser och speglar årets olika årstider.

Slottsträdgårdens Kafé

Meny:
Bakverk av alla de slag, ekologiska drycker, soppor, veganburgare, högrevsburgare, smörrebröd, räkmackor, raw food kakor. Vi har även ett brett utbud av drycker både med och utan alkoholhalt.

Om Slottsträdgårdens Kafé:
Slottsträdgårdens Kafé är ett litet kafé där glada människor i all enkelhet möts, njuter och har trevligt över något gott att äta och dricka. Omtanke är ledmotivet på vårt kafé. Då menar vi inte bara omtanke för våra gästers välmående utan också omtanke för miljön. Ekologiskt och närodlat har nämligen alltid legat oss varmt om hjärtat. Idag arbetar vi så långt det bara går med ekologiska, närproducerade och klimatsmarta råvaror.

Vi följer säsongerna och använder oss gärna av vad trädgården har att erbjuda. Inget slår en härlig soppa som är lagad på t ex spetskål som bara färdats ett par meter från trädgårdslandet till grytan.

Öppet kl 10.00-20.00 varje dag under Malmö Garden Show.
After Garden Show mellan kl 18.00-20.00.