Mat och fika

Trädgård och odling hänger nära ihop med mat och gastronomi, det vet vi med säkerhet. Detta uppmärksammas förstås på Malmö Garden Show, där mat, dryck, glass och fika serveras från olika food trucks. Våra mathantverkare dukar upp ett stort utbud av egenproducerade läckerheter från trakten. Det genuint skånska varvas med internationella traditioner.

Vill du medverka som försäljare? Gör en intresseanmälan via följande länk:

https://app.memlin.com/view/59e890dde88efa

 

 

Dessa food trucks deltog 2017:

Baristakollektivet

Meny:
Alla sorters kaffe och te. Vi har valt att samarbeta med Johan & Nyström som sedan de startade rosta kaffe 2004 blivit en favorit för alla oss kaffeälskare.

Om Baristakollektivet:
Baristakollektivet är fem vänner som serverar kvalitetskaffe från en mopedbil. Vi brinner för kaffe, musik och möten! Alla i Baristakollektivet har studerat eller studerar musik, och vi kombinerar våra passioner så ofta vi får chansen. Vi tycker att kaffe med pop passar lika bra som kaffe med dopp. Vi vet hur glad man kan bli av att få en riktigt bra kaffe, och det är en härlig känsla att göra någon glad! Därför är varje kaffe viktig för oss, vi vill alltid kunna vara stolta över det vi gör tillsammans.

Fisky Business

Meny:
Fisk & Chipsen – från grunden på Norska Atlanttorsk med underbara pommes egengjort tartarsås eller egenvispad aioli.
Sillamacka – som sig bör med stekt sill, sallad, lök citron och en dillvippa. Välj mellan hovmästarsås eller örtagårdssås.
Räckmacka – inga konstigheter med svenska handpillade räckor, sallad, vispad majonnäs, ägg, citron och en dillvippa på toppen.

Om Fisky Business:
Fisky Business är ett pop-up kök med rötterna i Lund som drivs av oss, Hannes och Sofia. Vår ambition är att servera klassiska fiskrätter med fisk från hållbara bestånd. Vi lagar vår mat från grunden med ambitionen att du som gäst ska överraskas och påminnas om hur jäkla gott det är med fisk.

Green Fries

Meny:
Hemmagjorda Fries gjord på ekologisk närodlad potatis. Till det får man välja en kryddmix och två stycken dippsåser som vi gör själva från grunden.

Om Green Fries:
Green Fries grundfilosofi är att använda bra råvaror som finns runt omkring oss. Det innebär inte bara att det smakar, det är också bra för miljön. Till våra fries använder vi oss av en ekologisk potatis som odlas ca 10km från vårt kök. Vi arbetar med lokala bönder och små aktörer för att på det sättet ha större vetskap och förståelse för råvaran som vi använder.

Under årets säsong satsar vi stort på vår egenodling. Självklart använder vi naturen runt om oss i den utsträckning den tillåter. Saker som är svårt att odla, så som kantarell eller ramslök, går vi själva ut i naturen och plockar.

Gaston & Vega

Meny:
Burgare – vegetariska och veganska burgare gjorda på ekologiska skånska bönor med picklad rödlök, hemslagen dressing, sallad och nybakt burgarbröd.
Grytor – olika veganska grytor och soppor som serveras med hembakt bröd.
Rawfoodbollar, bars och veganska kakor. Lokalproducerad dryck i form av äppelmust, ingefärsdryck och lättöl. Kaffe och te –fairtrade.

Om Gaston & Vega:
Gaston & Vega serverar vegetarisk/vegansk närodlad och hemlagad mat. Vi gör allt från grunden, utan halvfabrikat. Vi månar om att använda så mycket lokalt odlat som möjligt.

Green Queen

Meny:
Ett utbud av sallader, råa soppor, vår egna kombucha, smoothies och desserter. Ofta veganska, glutenfria eller sockerfria – eller alla tre.

Om Green Queen:
Green Queens filosofi är att erbjuda goda, gröna och naturliga produkter. Hälsokickar i olika former och i ekomedveten anda som gör gott för både miljö och människa. Supernaturlig mat helt enkelt full med naturens läkande vibrationer. För oss är det naturligt att smaken och mathantverket är i centrum. Att det sedan också är hälsosamt är en lyxig bonus. Så tänker vi!

Gul på Hjul

Meny:
Dagsfärska bullar, kakor, nybryggt kaffe & kalla drickor.

Om Gul på Hjul:
Gul på Hjul är en ombyggd Allme-truck från 1981. Allt fika är bakat på enbart ekologiska råvaror och är helt fria från tillsatser som färg, arom och konserveringsmedel. Dessutom är all dryck som serveras hos Gul på Hjul både ekologisk och fairtrade-märkt. Så håll utkik efter den gula lilla café-trucken!

Ismobilen

Meny:
Hansens glass, ekologisk mjukglass, sorbet och isglass.

Om Ismobilen:
En sak som gör Ismobilens glass speciell är att den inte innehåller så mycket luft som många andra glassar. Det är en därför en glass med mer tyngd och mindre luft.

Mjölken kommer från Jersey kor vilket ger en lite fetare och krämigare mjölk som smakar mer. Korna lever ett friskt liv under ekologiska förhållanden endast 10 km från det lilla mejeriet där vår goda glass tillverkas.

Vaniljen i vår vaniljglass kommer från Kongo och Madagaskar. Rasmus och Anders, som gör vår glass, har god kontakt med sina lokala producenter och ser till att vaniljen produceras under hållbara villkor, både för jordbrukarna och för miljön.

 

Jipi Empanadas

Meny:
Empanadas – klassiska Argentinska empanadas med en modern gourmet-twist. Våra empanadas är små matbröd fyllda med olika godsaker.

Om Jipi Empanadas:
Jipi Empanadas serverar organiska och hemlagad läckerheter direkt från en 300 grader varm vedeldad ugn. Ugnen sitter på en specialbyggd Christiania-cykel där elförsörjningen kommer både från pedalerna på cykeln och från solpanelerna på taket. Empanadas är en känd maträtt och väldigt populär i större delen av Latinamerika.

KaffeRista

Meny:
Alla sorters kaffe och te. Kaffet vi har valt ut är ett exklusivt kaffe från Piansa som aldrig är äldre än tre veckor från rosten till kaffekoppen.

Om KaffeRista:
KaffeRistas ägare har lång erfarenhet inom restaurang- och hotelldrift både inom servisen och i olika chefspositioner. Vi har arbetat hårt för att få den erfarenhet som vi har och har också utmärkt oss genom vår genuina passion för branschen. Vår stolthet och vårt mål har alltid varit att sträva efter bästa möjliga insats, och försöka att överträffa förväntningarna. Hög produktkvalitet och exceptionell service standard har varit våra viktigaste prioriteringar.

Latin Truck

Meny:
Arepa Santa Bárbara – grillat majsbröd, nötkött marinerat med chimichurri (örter, vitlök, olja, chili), pico de gallo (tomatsalsa), guacamole och lagrad ost.
Arepa Jardinera (vegetarisk) – grillat majsbröd, grillad halloumi (Nablus mejeri), sallad, svarta bönor, guacamole, aioli.
Completos – maffig korv, bröd, surkål, aioli, gucamole, pico de gallo (tomatsalsa).
Junior – korv, bröd, ketchup, aioli.

Om Latin Truck:
Latin Trucks ursprung och inspiration kommer från flera länder i Sydamerika. Vi arbetar och fokuserar mycket med olika smaksättningar, att överraska och utmana samt försöka använda så många råvaror vi kan lokalt där vi befinner oss med trucken. Mat ska göra en glad och det gör verkligen ett besök hos oss.

MJ Street Food

Meny:
Buddha bowl – asiatisk sallad på ekologiska råvaror utifrån säsong. Den finns både som kött, vegetarisk och vegan. Den är även gluten- och laktosfri. Det kan finnas vissa nötter eller andra korn i salladen så har du någon form av allergi vänligen meddela så löser vi det tillsammans. Finns i två storlekar som passar för både vuxna och barn. Vi serverar även ett litet urval av ekologiska drycker.

Om MJ Street Food:
MJ Street Food drivs av makarna Boonsiri Mukura och Thomas Junker. Från en härlig veteran food truck med charm och själ serveras vanligtvis blandade rätter från det asiatiska köket. Vi föredrar kvalite och vill alltid att du som kund får en smakupplevelse. De två första bokstäverna i efternamnet som MJ. Boonsiri är utbildad kock med lång erfarenhet från ledande hotell i London och Thailand. Thomas har bred erfarenhet från stora hotell och kryssningsfartyg.

Nordic Street Food

Meny:
Högrevsklämma – långkokt svenskt högrev, syrlig vitkål, inlagd rödlök, riven pepparrot i tunnbröd från Jämtland.
Sparrisklämma (vegetarisk) – smörstekt lokalproducerad sparris, syrlig vitkål, riven Vesterhavsost i tunnbröd från Jämtland.

Om Nordic Street Food:
Nordic Street Food drivs av Pernilla Elmquist och Jens Almgren. Nordic Street Food var Malmös och en av Sveriges första Food Trucks 2013 och korades till Sveriges Bästa Food Truck och Nordiska Mästare 2016. Nordic Street Food “hittar på” och lagar den nya nordiska gatumaten från grunden, på nordisk råvaror i säsong. Ekologiskt när det går. Alltid lokalt. Vår mat är ren, fri från tillsatser och speglar årets olika årstider.

Slottsträdgårdens Kafé

Meny:
Bakverk av alla de slag, ekologiska drycker, soppor, veganburgare, högrevsburgare, smörrebröd, räkmackor, raw food kakor. Vi har även ett brett utbud av drycker både med och utan alkoholhalt.

Om Slottsträdgårdens Kafé:
Slottsträdgårdens Kafé är ett litet kafé där glada människor i all enkelhet möts, njuter och har trevligt över något gott att äta och dricka. Omtanke är ledmotivet på vårt kafé. Då menar vi inte bara omtanke för våra gästers välmående utan också omtanke för miljön. Ekologiskt och närodlat har nämligen alltid legat oss varmt om hjärtat. Idag arbetar vi så långt det bara går med ekologiska, närproducerade och klimatsmarta råvaror.

Vi följer säsongerna och använder oss gärna av vad trädgården har att erbjuda. Inget slår en härlig soppa som är lagad på t ex spetskål som bara färdats ett par meter från trädgårdslandet till grytan.