Balkonger

INGET MALMÖ GARDEN SHOW 2019 – MEN 2020 ÄR VI TILLBAKA. STÖRRE, LÄNGRE OCH BÄTTRE ÄN NÅGONSIN!

Från Malmö Garden Shows balkongutställningar kan du hämta inspiration till den egna balkongen eller täppan. De relativt små ytorna inrymmer mängder av kreativa idéer att bara njuta av eller prova hemma.

Best in Show och utdelningen av medaljer
Alla utställningsbalkonger bedöms och poängsätts av en jury. Når en balkong upp till en viss poäng tilldelas medalj i motsvarande valör. Det finns ingen gräns för hur många balkonger som kan få en viss valör på en medalj, men det kan bara vara en balkong som vinner priset ”Best in Show”.

Publikens val
Det är inte säkert att publiken tycker likadant som juryn. Därför har du möjlighet att rösta fram din personliga favorit bland utställarna. Den balkong som får flest röster vinner ”Publikens Val”.

Vinnare Publikens Val 2018:

  1. Fantasy, mitt äventyr – Kriminalvården Tygelsjö. Med 393 röster
  2. Poppy´s Place – Hvilan utbildning. Med 156 röster
  3. My name is pond, hydro pond – Hemmaodlat. Med 154 röster

 

Nedan presenteras alla balkonger som deltog under Malmö Garden Show 2018:

 

Nr 1. ”My name is Pond, Hydro Pond”

Hemmaodlat

Balkongen genomsyras av allt som är ätbart. På växtväggen hittar du lingon och blåbär. De hämtar sitt vatten och näring från dammen som även bevattnar odlingsbäddarna. I dessa växter finns en stor variation av smakrika grönsaker, blommor och örter. Sätt dig ner på en av våra sittplatser, doppa fötterna i vattnet av njut av ljusspelet från spaljen. Här klättrar physalis som ger en svalkande skugga och smakrika frukter varma sommardagar.

Vi på Hemmaodlat har som mål att göra odling enkelt, roligt och tillgängligt för alla. Gärna med lite smart teknik á la Q och med enkelheten från Mr Bond.

Nr 2. Fantasy - mitt äventyr

Kriminalvården Tygelsjö

Jag lever och är som vilken ”Svensson” som helst. Jag jobbar varje dag, tar hand om mina barn och hittar på aktiviteter. Jag lagar mat, städar, tvättar och fixar med bilen.  Men ett av mina favoritställen är balkongen. En plats att drömma sig bort, fantisera, koppla av och hämta ny energi.

En miljö med olika växter som bildar ett grönskande rum. Med vatten som letar sig ner bland stenar och växter till en liten damm med ett rofyllt porlande. I grönskan finns inslag av blommor i härliga färger. Miljön väcker fantasi och skapar drömmar om platser och äventyr långt härifrån.

Nr 3. Balkong i flyttkartong

Isobel & Sofia

Vid varje flytt tar man med sig sina möbler… men varför inte packa ihop sin balkong på samma sätt? Fördelen med en balkong kontra en trädgård är just att man kan ta den med sig.

Balkongen är uppbyggd av trämoduler tillräckligt stora för att kännas rejäla men tillräckligt små för att lätt kunna flyttas.Ett enhetligt materialval gör att växterna träder fram och vi har valt att jobba med en grön bas av perenner samt några karaktärsväxter. På så sätt kan balkongen fortsätta kännas som ditt hem, även om du byter adress.

Nr 4. Poppy´s Place (vinnare best in show - publikens pris)

Hvilan utbildning Florist

Med utsikt över havet i en av världens vackraste städer, samlas gänget för att laga mat och tränga ihop sig runt bordet och umgås hemma hos Poppy! Iris Poppy Peonia, som så klart fått sina namn från de vackraste av vackra växter, Iris Vallmo Pion, en blomstertjej med stor kärlek till livet, blomster, grönska, havet. Och till matlagning!

En stark längtan till en egen koloni speglar sig i valet av balkongens inredning, frodig grönska, vackra blomster och där uteköket spelar en extra stor roll. Att grilla, hacka örter (som är plockade precis bredvid fåtöljen), mortla kryddor, sockra syréner… allt är möjligt på Poppys balkong!

Nr 5. Skogshuggarens rastplats

Cassie, Andreas & Linda

Balkongen är inspirerad av de djupa skogarna. Mossan under fötterna, doften av gran, tystnaden som infinner sig. Detta är skogshuggarens element. Omringad av träd – stora och små – såväl som mjuka väggar klädda med vegetation och med sin timmerhög som fond läggs yxan åt sidan och kaffet intages intill ljungen.

En hård dags arbete övergår i frid. Vi vill framkalla förnimmelser av detta livet, även i staden. Så ta en paus från stressen, ta med termosen, sätt dig på stubben och andas ett tag. Livet behöver inte vara mer komplicerat. Välkommen till Skogshuggarens rastplats!

Nr 6. Aquakul

Anna & Elvira

Balkongens syfte är att presentera funktionella idéer och lösningar för en effektivare och skonsammare inställning till naturen. Hydroponik, som betyder ”arbetande vatten”, ligger till grund för temat med balkongen. En odlingsteknik som används i de flesta växthusodlingar världen över.

Balkongen skulle kunna vara våra besökares egna balkong som demonstrerar en lummig köksträdgård med prunkande perenna örter och blomster, frodiga kryddväxter och fruktbärande grönsaksplantor.