Balkonger

Från Malmö Garden Shows balkongutställningar kan du hämta inspiration till den egna balkongen eller täppan. De relativt små ytorna inrymmer mängder av kreativa idéer att bara njuta av eller prova hemma.

Juryns ”Best in Show” 2017 blev Det svenska kynnet av Anstalten Tygelsjö

”Publikens pris”:
1. Scentinelle – doftens drottning av Hvilan utbildning/florist. 434 RÖSTER
2. En liten bit av vår trädgård – Ann Margreth Richard Lundgren och Janne Lundgren. 372 RÖSTER
3. Det svenska kynnet – Anstalten Tygelsjö. 179 RÖSTER

Ladda ner årets programfolder

Under 2017 medverkar följande utställningsbalkonger på Malmö Garden Show:

 

Det svenska kynnet

Kriminalvården – Anstalten Tygelsjö

——————– Best in Show ——————–
Djupt inombords brinner en längtan efter det vilda, ljusa och impulsiva förhållningssättet gentemot den vardagliga, smådeppiga och återhållsamma levnadsstilen hos gemene svensk.

Perenner, gräs, nävor och liljor fyller ängens vilda uppsyn och förmedlar det ljusa och impulsiva sättet som det tyvärr mestadels dröms kring, men som många svenskar gärna levt efter om detta vore möjligt. En gång i tiden var folkmusiken stilbildande och människor samlades till fest och glädjestunder där fiolerna spelade upp ett stycke historia och i dansen bildades framtida romanser.

Gläntan / Naturen är mitt tempel

Anya Klöfving
Tro kan se olika ut. Vår tro ligger hos naturen, kraften att alltid överleva. Där finns inga måsten eller krav. Allt reglerar sig själv efter platsens och planetens förutsättningar. Vi kan gå in i en trädgård och bestämma ett visst utseende, fast till slut vinner naturen över oss.

På balkongen ges en plats för växterna att uttrycka sig i sin enklaste form. En balkong som är tidlös, där skogen möter gläntan och gläntan möter samhället. Att med enkla medel kunna ta del av skogsgläntans lugn. Ett naturens tempel.

En rejäl rotblöta

Nilgun Fernehall
Den ”våta” balkongen med inspirationen från våra våtmarker. Lådorna är fyllda med vatten. Där trivs kaveldun, zebrasäv, strimsäv och kvanne. De hängande lådorna bildar en liten myrmark, fuktig torv-blandning med rostull, revsuga, darrgräs och mörkt ormskägg.

Ett stycke vildmark i stadens brus. Lugna stunder hörs suset i säven.

En liten bit av vår trädgård

Ann Margreth Richard Lundgren & Janne Lundgren
Vi har plockat med oss en liten bit av vår trädgård i Hässleholm. Trädgårdens 785 kvm kompirmerade till 3,36 kvm på balkongen. I vår trädgård – och på vår balkong här – vill vi ge en upplevelse av ”återbruk med nytt stuk”. Gamla rostiga ting får nytt liv i symbios med prunkande växtlighet.

Egentillverkade ting – svetsade, drejade, formade, tovade, gjutna – allt finner sin naturliga plats i denna miljö skapad för njutning och avkoppling.

"Verklighet"

Fokus Grönt
Spel finns överallt omkring oss. Onlinespel, tv-spel, datorspel, appar. Spelvärlden är en del av verkligheten. Där kan vad som helst hända och man kan vara vem man vill. Människor från olika delar i världen möts genom sina skärmar och upplever nya världar, bygger upp digitala samhällen och bildar gemenskaper.

Jag har inför denna utställning spelat olika typer av spel för att se hur framförallt grönska gestaltas. Jag har träffat erfarna spelare för att förstå deras relation till spel och hur de upplever spelvärldarna. Jag har även intervjuat en spelmiljögrafiker för att kunna gestalta en trädgård ur ett spelperspektiv. Spelutvecklarna får spelaren att stanna upp och se sig omkring i sin digitala värld och förundras över hur verkligt det känns. Hur starkt vi knyter an till en karaktär. Tomheten när ett spel är slut, när superbossen bekämpats, när eftertexterna rullar som på en film och man lämnas helt mållös.

Scentinelle – doftens drottning

Hvilan Utbildning/Florist

——————– Publikens pris ——————–

En balkong skapad av floristelever där vi vill visa upp några av de projekt vi jobbat med på vår utbildning. Vi vill skapa en magisk doftupplevelse för er som besökare och låta era ögon få vila på vackra blomsterarbeten. Vi vill inspirera!

Vår balkong visar inte bara vad vi kan och har lärt oss på floristutbildningen utan här kan vi även bo! Efter en varm dag är det härligt att få ta sig ett dopp i badbaljan och ta skydd för solens strålar antigen bakom spaljéerna eller under blomsterparasollet. Vackra sommarklänningen och de dekorerade skorna väntar på att få visa upp sig på kvällens festligheter. Och tårtan väntar på att bli uppäten..

Stanna till, dofta o njut!