Nyheter

Här publiceras de senaste nyheterna rörande Destinationsbolaget.

Grötfrukosten – en årlig tradition.

 

Malmö Turisms traditionella Grötfrukost anordnas varje år i början av december i Rådhuset. Medlemmar i Destinationssamverkan och Malmö stad får chans att träffas, äta gröt och njuta av stämningsfull sång från Malmös Luciatåg. Talare är bland andra kommunstyrelsens ordförande, kommunfullmäktiges ordförande och personer från näringslivet. Varje år delar vi ut Destinationssamverkans utmärkelse för Årets Malmöprestation, ett pris som går till någon/några som utmärkt sig speciellt under året

 

Grötfrukosten 2018:

Årets Destinationsfrämjande Prestation 2018: Steve Angello

Motivationen löd som följer: ”Du är en viktig och stor förebild för många barn och ungdomar. Du inger hopp och visar att ingenting är omöjligt, och att man ska våga tro på sin dröm.

Vi känner oss hedrade av att du vill stötta Malmö och Malmöborna med #förvårtsverige. Tack vare detta projekt får Malmö positiv synlighet i hela världen”.

 

 

Nya medlemmar

Vi vill passa på att hälsa tre nya medlemmar välkomna till Destinationssamverkan Malmö, nämligen Quality Hotel The Mill, SMAK och Ohboy Cykelhotell.
Vi är glada över att just ni väljer att dela med er av era resurser och erfarenheter för att bidra till att göra Malmö till en av Europas mest besöksvärda destinationer!

 Foto: Fredrik Johansson

Nytt kring referensgrupper

Under 2019 kommer Destinationssamverkan Malmös referensgrupper att anpassas för att bättre spegla Malmö Turisms nya organisation och istället för tre grupper blir de två stycken.

Den ena referensgruppen kommer att fokusera på marknadsföring och analys och den andra på värvningsaktiviteter samt att erbjuda ett gott värdskap till stadens besökare. Namnen på grupperna kommer att vara ”Marknad & Analys” samt ”Värvning & Värdskap”. Vilka som kommer att ingå i dessa grupper kommer att annonseras under första kvartalet 2019 och planen är att grupperna ska påbörja sitt arbete efter årsmötet 2019.

Internat med DSM på The Lodge 29-30 januari 2019

Under två mycket kreativa dagar fanns styrelsemedlemmarna på plats för workshops och styrelsemöte. Vi fick även lyssna till ett intressant föredrag av Johan Wessmann från Öresundsinstitutet som berättade om Fehmarn Belt och utvecklingen av vår spännande region.