Nyheter

Här publiceras de senaste nyheterna rörande Destinationsbolaget.

Malmö I Love You

 

”Malmö I love you” är budskapet som deltagare i Ung i sommar väljer att fronta Malmöborna i sommar. Budskapet är egentligen ett lån från organisationen *Cities of Love.

”Malmö I Love You” är budskapet som deltagare i Ung i sommar kommer att fronta Malmöborna med i sommar. Budskapet är egentligen ett lån från organisationen *Cities of Love.

Det hela började en tråkig tisdag efter att Malmö centralstation hade spärrats av för att en person uppträdde hotfullt. På ett hotell i staden arbetade Tahar Derbel denna dag som frukostansvarig.

– Jag började tänka att vi som välkomnar Malmös besökare borde göra något. Vad kan vi göra för att visa att Malmö är en fantastisk stad att leva och arbeta i? Jag tog ett snack med min chef Jens Lyckman, som kom med idén att knyta an till projektet ”Malmö I Love You”. Idén är lysande, tycker jag. Budskapet är så klockrent. Helt enkelt kärlek till staden vi lever och arbetar i, säger Tahar Derbel arbetsledare på Clarion hotell.

– Jag kände till ”Cities of love”, som redan använde budskapet och tog kontakt med projektledaren David Carlson. Han tyckte det var helt fantastiskt att hotellanställda i både Malmö och Lund skulle ha kläder med ett kärleksbudskap till Malmö, berättar Jens Lyckman, VD för Clarion Hotel Malmö Live.

Därifrån spreds idén till Malmö stad och Destinationssamverkan AB,  som Malmö stad är en del av. Hur kunde samma budskap spridas av andra i staden? Malmö Destinationssamverkan tog ett snabbt beslut om att köpa in 1000 tröjor som nu erbjuds ungdomar genom projektet Ung i sommar.

– Vi vill att de ungdomar som vill ska få möjlighet att visa vad de känner för sitt Malmö och att de inte tänker låta avvikelser kapa bilden av sin stad. Vi uppfattar att stoltheten för Malmö är stor bland ungdomar och genom ”Malmö I love you” får de möjlighet att visa var de står, berättar Malmö stads destinationschef Ann Nyström.

Vad tycker besökaren om Malmö?

Den 28 maj 2019, hade vi tillsammans med Malmö Turism en informationsträff, där vi fick en presentation om ”vad besökaren tycker om Malmö”. Presentationen grundar sig i den tidigare rapport som Research One tog fram och som presenterades vid DSM Årsstämma i våras. Intresset var stort, och i publiken återfanns deltagare från både näringsliv och Malmö Stad.

PresentationDSM 28 maj 2019

Slutrapport Malmö 2018-19 Research One

 

 

Nytt kring referensgrupper

Under 2019 kommer Destinationssamverkan Malmös referensgrupper att anpassas för att bättre spegla Malmö Turisms nya organisation och istället för tre grupper blir de två stycken.

Den ena referensgruppen kommer att fokusera på marknadsföring och analys och den andra på värvningsaktiviteter samt att erbjuda ett gott värdskap till stadens besökare. Namnen på grupperna kommer att vara ”Marknad & Analys” samt ”Värvning & Värdskap”. Vilka som kommer att ingå i dessa grupper kommer att annonseras under första kvartalet 2019 och planen är att grupperna ska påbörja sitt arbete efter årsmötet 2019.

Internat med DSM på The Lodge 29-30 januari 2019

Under två mycket kreativa dagar fanns styrelsemedlemmarna på plats för workshops och styrelsemöte. Vi fick även lyssna till ett intressant föredrag av Johan Wessmann från Öresundsinstitutet som berättade om Fehmarn Belt och utvecklingen av vår spännande region.

 

Grötfrukosten – en årlig tradition.

 

Malmö Turisms traditionella Grötfrukost anordnas varje år i början av december i Rådhuset. Medlemmar i Destinationssamverkan och Malmö stad får chans att träffas, äta gröt och njuta av stämningsfull sång från Malmös Luciatåg. Talare är bland andra kommunstyrelsens ordförande, kommunfullmäktiges ordförande och personer från näringslivet. Varje år delar vi ut Destinationssamverkans utmärkelse för Årets Malmöprestation, ett pris som går till någon/några som utmärkt sig speciellt under året

 

Grötfrukosten 2018:

Årets Destinationsfrämjande Prestation 2018: Steve Angello

Motivationen löd som följer: ”Du är en viktig och stor förebild för många barn och ungdomar. Du inger hopp och visar att ingenting är omöjligt, och att man ska våga tro på sin dröm.

Vi känner oss hedrade av att du vill stötta Malmö och Malmöborna med #förvårtsverige. Tack vare detta projekt får Malmö positiv synlighet i hela världen”.

 

 

Nya medlemmar

Vi vill passa på att hälsa tre nya medlemmar välkomna till Destinationssamverkan Malmö, nämligen Quality Hotel The Mill, SMAK och Ohboy Cykelhotell.
Vi är glada över att just ni väljer att dela med er av era resurser och erfarenheter för att bidra till att göra Malmö till en av Europas mest besöksvärda destinationer!

 Foto: Fredrik Johansson