Malmø på Møde & Event-messen i København 2015

Hej!

Fik du hilst på os på Møde & Event-messen i København? Herligt! Vi håber, at du fik et godt indtryk af Malmø, og alt det, vi kan være behjælpelig med i forbindelse med møder og kongresser. Her til højre finder du de virksomheder, der repræsenterede byen på messen, og som du nemt kan kontakte direkte. Du er også velkommen til at ringe til Malmö Convention Bureau og få gratis og neutral rådgivning over telefonen. +46 40 34 22 42.

Det er ikke tilfældigt, at så mange vælger Malmø som mødedestination. Malmø er en ung, nysgerrig og kreativ by, der er karakteriseret af en innovativ tankegang. Transport i verdensklasse, meget korte afstande  og topmoderne kongresfaciliteter gør det nemt og fleksibelt at afholde praktiske arrangementer, så I kan fokusere på det vigtigste: Jeres møde. 

Nemt at komme frem

Malmö Centralstation ligger kun 20 minutter fra Copenhagen Airport og 30 minutter fra Københavns Hovedbanegård. Tog afgår hvert 20. minut og byder på en bekvem rejse over den majestætiske Øresundsbro.

… og nemt at komme rundt

Malmøs kompakte bykerne byder ikke kun på skøn stemning og dejlig atmosfære – den giver dig også mulighed for at opleve hele byen selv på kortere besøg. De fleste hoteller og kongresfaciliteter ligger i gåafstand fra centrum, hvilket betyder, at du altid er i nærheden af restauranter, kultur, fornøjelser og naturskønne parker. Byens busser og tog kører ofte og til tiden, og der er rigeligt med taxaer.

Én destination – to lande

Hop på toget i centrum, nyd den betagende udsigt fra Øresundsbroen – og 30 minutter senere er du i nabolandets epicenter. Malmøs fordelagtige placering åbner op for helt unikke fordele. Her kan mødedeltagerne nyde godt af to lande med et enkelt besøg, og nærheden til København betyder desuden, at I kan udnytte hoteller og kongresfaciliteter på begge sider af sundet.

Topmoderne mødefaciliteter og hoteller

Fra små uformelle møder til store, internationale kongresser med 15.000 deltagere – i Malmø er der plads til alle. Her finder du topmoderne kongresfaciliteter, som tilbyder fleksibilitet og service i verdensklasse. Og hotelkapaciteten er stor: Det centrale Malmø har ca. 4.000 hotelværelser, og hvis du dertil lægger udbuddet i Lund og København inden for en halv times afstand, er du helt oppe på 25.000 værelser.

Midt i en førende videnregion

Malmø ligger midt i den ekspansive Øresundsregion. Området er rangeret som det mest videnintensive i Nordeuropa med sine 14 universiteter og højskoler, over 160.000 studerende og 12.000 forskere. Øresundsregionen står for mere end 25 % af Sveriges og Danmarks samlede BNP. Det dynamiske miljø har naturligvis også en tiltrækkende effekt på erhvervslivet. I løbet af de seneste otte år har mere end 50 store virksomheder flyttet deres hovedkontor til Malmø, og hver dag starter otte nye virksomheder op i byen. Hvis man vælger Malmø som mødested, er der mulighed for technical visits inden for flere forskellige brancher, og det er nemt at finde interessante keynote speakers samt foredragsholdere.

En klimasmart vidensby med rødder fra 1200-tallet

Det rigelige sildefiskeri i 1200-tallet blev startskuddet for Malmø, der i 1500-tallet voksede sig frem til at blive en af Skandinaviens største byer. I dag indrammer bindingsværkshuse, apoteker og handelsmagasiner fra denne tid stadig de brostensbelagte gader og torve i Malmøs ældste dele. Efter en intensiv industrialisering, med bl.a. tekstil- og tobaksproduktion samt værftsindustri, tog byen en helt ny og revolutionerende drejning sidst i 1990-tallet. I dag fremstår Malmø som en klimasmart vidensby, der er på OECD’s liste over verdens mest innovative byer. Og med en ung, videbegærlig og kreativ befolkning – næsten hver anden indbygger i Malmø er under 35 år. Malmø har ca. 300.000 indbyggere, og i Øresundsregionen bor der samlet set omkring 3,8 millioner mennesker.

Lokale råvarer og internationale indvirkninger

Med indbyggere fra 175 forskellige lande er køkkenet i Malmø naturligvis præget derefter: Spændende, varieret og med plads til såvel nysgerrighed som lyst til at eksperimentere. Tilsæt en overflod af lokale kvalitetsråvarer fra havet og den skånske, frugtbare slette – så begynder du at danne dig et billede af, hvad de skånske restauranter kan byde på. I Malmø finder du såvel a la carte som mere enkle og charmerende kroer, her kan du nyde de klassiske, svenske retter på lige fod med kulinariske specialiteter fra alle verdenshjørner.

Tid til at koble af?

Store musikscener, velbesøgte kunstmuseer og et mylder af natklubber, pubber og kroer – i Malmø er underholdningen altid lige ved hånden. Langs byens smukke gågader ligger spændende konceptbutikker side om side med shoppingcentre, og tre minutter med toget fra Malmø C ligger Emporia – Skandinaviens største indkøbscenter. Er man mere til naturskønne oplevelser ligger Ribersborg, Malmøs egen vidtstrakte sandstrand, blot et stenkast fra centrum, og byens smukke parker frister med skønne gåture, mens du lige uden for Malmø finder nogle af Sveriges bedste golfbaner.

Grønne, bæredygtige Malmø

Vil du gerne være vært for en ægte ”bæredygtig konference”? Så er Malmø stedet for dig. Byen har antaget et unikt syn på bæredygtighed, hvor såvel miljømæssige som økonomiske og sociale effekter er en del af ligningen Alt det, der sker i Malmø, sker med bæredygtighed for øje. Nye, klimasmarte bydele vokser frem, og gamle udvikles med ny miljøteknik. Og målene er ambitiøse: I 2030 skal hele Malmø forsynes med 100 % vedvarende energi. I dag er allerede 100 % af de store mødefaciliteter og 81 % af hotelværelserne miljøcertificerede.   Du er meget velkommen til at kontakte os for at få råd og vejledning før jeres møde!

Detta inlägg är publicerat i . Spara sidan som bokmärke.