Slottsträdgårdsmästare John Taylor och hans team av medarbetare i Slottsträdgården ligger inte på latsidan. Det är tulpanfestival, det är boksläpp och det är Malmö Garden Show. Våren går på expressfart i Slottsträdgården, det är inte många minuters paus som hinns med.

– Vi är inne i den mest intensiva tiden under året, allt går som en virvelvind, erkänner John Taylor, slottsträdgårdsmästare. Alla rabatter ska klippas ner, småplantor ska tas om hand och planteras ut, besökare i parken ska välkomnas samtidigt som vi ska planera för stora evenemang.

Först ut är tulpanfestivalen, som pågår från mitten av april till slutet av maj. I år visas 130 tulpansorter upp på en yta av 200 kvadratmeter – allt för att få fram samma överväldigande känsla tulpanodlingarna i Holland kan ge besökaren.

– Jag älskar att se folks reaktion då de möter tulpanhavet som sprakar i alla färger och former. Vi vill inspirera folk att upptäcka trädgårdsglädjen och tulpanen är ett enkelt lockbete. Det går helt enkelt inte att värja sig för tulpaneffekten, ler John.

John ser tulpanen som ett av de tekniska hjälpmedel han har för att utföra sitt jobb.

– Allt handlar om att erbjuda Malmöbor och besökare en oas mitt i city. En plats för kontemplation, batteriladdning, glädje och hänförelse. Vi är en öppen trädgård, såväl socialt som fysiskt. Vi som jobbar här är måna om att alltid besvara besökares frågor och därmed sprida intresset och glöden vidare. Människor mår bra av grönt och det är extra viktigt i en storstad att kunna erbjuda dessa andningshål.

Detta inlägg är publicerat i . Spara sidan som bokmärke.